Ağız Diş ve Çene Cerrahisi

agiz_cene.png
Kliniğimiz modern cihazlarla donatılmış olup muayene polikliniği, lokal ve genel ameliyathanesi, yataklı servisi mevcuttur. Yataklı Servisimizde  engelli ve izolasyon gerektiren ve mahkum hastalar için donanımlı odalar düzenlenmiştir. Kliniğimizde uzman ve deneyimli diş hekimlerimiz hizmet vermektedir. Hastaların kabulü; web sayfamızdaki Yan Dal Randevu modülünden yapılmaktadır.

Ağız Diş Çene Cerrahisi ameliyathanesinde lokal ve genel anestezi ile;

• minör ve majör cerrahi girişimleri
    • kist,
    • travma,
    • gömük diş çekimi,
    • çene kırığı,
    • rezeksiyon vb.
  • mental retarde (zihinsel engelli) hastaların tedavileri yapılmaktadır.

Hastaların muayene ve acil tedavileri aynı gün içerisinde tamamlanmakta ve daha sonra yapılacak tedavileri için randevuları planlanmaktadır.

Mental retarde hastalar RANDEVUSUZ kabul edilmektedir.

Fiziksel ve zihinsel uyum yetersizliği olan bu tür hastaların lokal anestezi ile yapılan tedavi işlemlerinde hem hasta hem de doktoru açısından zorluklarla karşılaşılmaktadır. Uyum gösteren mental retarde hastaların tedavileri lokal anestezi altında yada sedasyon desteği ile yapılmaktadır. Uyum gösteremeyen ağır Zihinsel veya fiziksel engellilerin tedavileri genel anesteziyle yapılmaktadır.

Mental retarde hastalara genel anestezi altında, diş çekimi , diş tedavisi, diş taşı temizliği aynı seansta yapılır.

Hastanemize başvuran engelli hastalarımız öncelikle yataklı servisimize yatırılmakta, gerekli tetkikler yapıldıktan sonra genel anestezi altında diş ve çene ile ilgili her türlü tedavileri yapılmaktadır. Tedavi sonrası hastalar, yataklı servisimizde takip edildikten sonra taburcu edilir.

Bunun yanında çeşitli sistemik hastalıkları (Epilepsi,entübasyon yapılamayan hastalar vb)  nedeniyle diş tedavileri sonrası Yoğun bakım desteği gerektiren mental retarde (zihinsel engelli) hastaların diş tedavi hizmetleri; haftanın bir günü Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi ve Eyüp Devlet Hastanesi yoğun bakım destekli ameliyathanelerinde deneyimli hekimlerimizle yapılmaktadır.

Engelli hastalar; hastanemizdeki ilk tedavi işlemlerinden sonra, kendi kendine ağız bakımlarını yapamadıklarından, diş çürükleri ve diş eti hastalıkları sık sık tekrarlamaktadır. Bu nedenle hastalarımız 6 aylık periyotlarla kontrollere çağrılır.

Unutmayalım ki, bedensel veya zihinsel engelli olmak bir kayıp değildir, asıl kayıp bu insanlara karşı duyarsızlık ve bakış açısının darlığıdır ki bu çok daha ciddi bir özürlülük durumudur.